Hockey in Twente: 1 december 2013
2-12-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Oss 3 - 8 (3 - 4). Na een moeizaam begin (0 - 3 achterstand) kwam EHV door twee treffers van de jeugdigen Minout Mink en één van Nadia Colmer goed terug in de strijd. Na rust schroefde Oss het tempo op en werd de achterstand voor EHV na tien minuten onoverbrugbaar.

Dames, tweede klasse D: Barneveld – Bully 1 - 1 (0 - 1). Bully, met de 16-jarige doelverdedigster Isabel Kielstra hield dankzij het uitstekende optreden van deze jonge sluitpost een punt over aan deze wedstrijd. De Oldenzaalse ploeg was gedurende de gehele wedstrijd heer en meester maar kwam niet verder dan een treffer van Lisa Poorthuis. Na rust kwam de thuisclub verrassend langszij.

Dames, tweede klasse D: Twente – Apeldoorn 3 - 0 (0 - 0). Twente nam uitstekend revanche op de nederlaag van destijds in Apeldoorn. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft nam de thuisclub in de tweede helft afstand. De jeugdige middenvelder Nina Moll speelde daarin met twee treffers een belangrijke rol. Laura van Dokkum nam de andere treffer voor haar rekening.

Dames, tweede klasse D: PW – Leusden 2 - 2 (1 - 1). PW hield op een knappe wijze koploper Leusden in bedwang. Nadat Annemie Leis al na een minuut PW op voorsprong zette kwam Leusden nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust namen de bezoekers verrassend een voorsprong. Dat PW langszij kwam was te danken aan een hele mooie aanval opgezette door Hannah van Hees en Eva van der Linde en afgemaakt door Annemie Leis.

Dames, derde klasse F: Drienerlo - Almelo 3 - 1 (1 - 0). Drienerlo speelde de beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van aanvoerster Robin Kroeze legde Almelo aanbanden. Verdedigster Rayke Derksen legde Almelo’s topscoorster Milou Haarhuis volledig aan banden. De treffers van Drienerlo kwamen op naam van Tara Hankel (2) en Renée Heinen.

Dames, derde klasse F: HCHN - Lochem 0 - 1 (0 - 0). HCHN verloor in een enerverende wedstrijd niet alleen drie punten, maar zag in de tweede helft ook Floor Dekker naar het ziekenhuis vertrekken omdat ze een bal op haar hoofd kreeg. In de eerste helft zag HCHN een ingeschoten strafcorner afgekeurd en kreeg Merel Roddeman een bal op haar wenkbrauw. Zij kon later wel weer meedoen. Na rust sloeg Lochem toe door het benutten van een strafcorner.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 1 (1 - 0). Almelo verloor verrassend. Na een slechte eerste helft pakten de bezoekers in de tweede helft de draad weer op. Katja van Riggelen scoorde vier minuten voor tijd 2 - 1. Toen werd het nog even spannend.

Heren, eerste klasse D: EHV – Eelde 1 - 1 (1 - 0). Coach Antoinet Wildeboer was erg teleurgesteld over het resultaat omdat haar ploeg bijna de gehele wedstrijd domineerde. Voordat Stijn Craghs 1 - 0 scoorde liet EHV al enkele kansen onbenut.  Nadien ging het niet beter. Daardoor kon Eelde in de tweede helft op gelijke hoogte komen doordat EHV in eigen doel schoot.

Heren, tweede klasse D: Twente – Apeldoorn 1 - 1 (1 - 1). Met doelman Tom Gerards als absolute uitblinker behaalde Twente een verdiend punt tegen de koploper. Apeldoorn kwam tegen de verhouding in op voorsprong. Routinier Cas Hilberink scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker. In de tweede helft moest de thuisclub het hebben van uitvallen en van het uitstekende werk van Gerards.

Heren, tweede klasse D: PW – Leeuwarden 6 - 0 (4 - 0). PW speelde niet echt sterk maar won voor de tweede keer op rij met 6 - 0. Daardoor gaat de Enschedese ploeg als debutant als tweede de winterstop in. De treffers voor PW kwamen op naam van Andrew van Diepenbrugge, Yordy Bakker, Joost Pouw, Erwin Metselaar, Tom Schuurman en Stijn de Bont.

Heren, derde klasse F: Bully – Graspiepers 15 - 2 (8 - 0). Bully nam op fraaie wijze revanche op de nederlaag van eerder dit seizoen. Met Max Krakers die vanwege werkzaamheden zijn laatste wedstrijd speelde en dat uitstekend deed had Bully geen kind aan deze opponent. Joost van Dijck en Ralf Peters scoorden beiden vier keer.

Heren, derde klasse F: Almelo – Flevoland 4 - 1 (3 - 0). Almelo verzuimde tegen het heel defensief ingestelde Flevoland met dubbele cijfers te winnen. De thuisclub scoorde vier keer met een veldtreffer. Die doelpunten kwamen op naam van Sten Voortman (2x), Derck Smink en Stef Westerhuis.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Epe 4 - 2 (2 - 1). Drienerlo speelde wel goed, maar verzuimde de kansen af te maken. Daardoor werd het na een 2 - 0 voorsprong (twee treffers van Stephan Hesselink) toch nog spannend omdat Epe tot 2 - 2 terugkwam. Stephan Hesselink en Jules Hazeleger schoten Drienerlo naar de verdiende zege.