Hockey in Twente: 9 maart 2014
10-3-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Ede 0 - 1 (0 - 1). EHV verloor de tweede wedstrijd onder coach Susan Stokkers. De ploeg had in deze wedstrijd de pech dat de vele kansen geen doel troffen.

Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 4 - 2 (2 - 1). Bully behaalde een zwaar bevochten maar verdiende zege. De 17-jarige doelverdedigster Isabel Kielstra eiste een hoofdrol op door bij 2 - 1 een strafbal te stoppen. Bij 3 - 2 was het verzet van Twente gebroken. De treffers van Bully kwamen op naam van Lisa Poorthuis (2x), Karlijn Oude Bennink en Marit Brand.

Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 4 - 2 (2 - 1). Twente maakte het Bully erg lastig. De bezoekers verzuimden echter bij 2 - 1 om een strafbal te benutten. Toch kwam Twente nog langszij. Toen Bully 3 - 2 scoorde was de weerstand bij de bezoekers gebroken.

Dames, tweede klasse D: HC Malburgen – PW 4 - 0 (2 - 0). PW kreeg in Arnhem enkele kansen, maar moest toezien dat een beter spelend Malburgen goed met de kansen overweg kon.

Dames, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 3 - 1 (3 - 0).Aanvoerster Robin Kroeze van Drienerlo vond Lochem in de eerste helft de betere ploeg. Na rust pakte Drienerlo de wedstrijd goed op. Dat leidde tot de verdiende tegentreffer van Tara Hankel.

Dames, derde klasse F: Zutphen - HCHN 5 - 0 (2 - 0). HCHN heeft het voortvarende en fanatiek begin geen goed vervolg kunnen geven. Nadat de Nijverdalse ploeg in de eerste twintig minuten drie uitstekende mogelijkheden kreeg, ging het vervolgens bergafwaarts. Gebrek aan conditie en oude blessures die de kop opstaken waren daar debet aan.

Dames, derde klasse F: Almelo – Roden 5 - 1 (3 - 0). Met de uitstekende Marieke Kooistra als één van de vier nieuwe jeugdspeelsters in de ploeg (er vertrokken vier oudere speelsters door stage) had Almelo geen kind aan Roden.  Almelo speelde in een hoog tempo. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van  Marieke Kooistra en Manelot Mannes (beiden twee keer) en Sanne Lenderink.

Heren, eerste klasse D: EHV – Ede 2 - 2 (0 - 0). Na een matige eerste helft speelde EHV in de tweede helft goed.  Dat leidde tot treffers van Tim Horstink en Tim van Dun. Laatstgenoemde scoorde na goed voorbereidend werk van Tim van Dun. Nadat een kans op 3 - 0 niet het gewenst effect opleverde kwam Ede terug tot 2 - 2. Er volgde een spannend slot waarbij EHV de paal nog raakte.

Heren, tweede klasse D: Wageningen – Twente 6 - 1 (1 - 1). Twente speelde een prima eerste helft en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Dankzij de treffer van routinier Cas Hilberink brak de rust aan met 1 - 1. Na de hervatting scoorde Wageningen binnen enkele minuten drie treffers. Die achterstand kwam Twente niet meer te boven.

Heren, tweede klasse D: HC Malburgen – PW 0 - 1 (0 - 1). PW verzuimde in deze lastige wedstrijd om meer te scoren. De enige en winnende treffer viel na een kwartier. Die kwam van de stick van Andrew van Diepenbrugge die een strafcorner inschoot.

Heren, derde klasse F: Flevoland - Bully 3 - 6 (2 - 5). Met de goed op dreef zijn Ralf Peters (hij scoorde vier keer) behaalde Bully een nuttige en verdiende zege. De Oldenzaals triomf kwam niet in gevaar.  Joost van Dijck schoot met twee treffers het halve dozijn vol.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Almelo 4 - 4 (4 - 2). Almelo  behaalde in Friesland een puntendeling na twee keer een achterstand van twee treffers te hebben weggewerkt. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Jasper Dijkers (2x), Derck Smink en Sten Voortman.

Heren, derde klasse F: Zeewolde – Drienerlo 8 - 3 (6 - 1). Drienerlo gaf de wedstrijd al vrij snel uit handen waardoor een plaats bij de top drie nu een stuk moeilijker wordt. Dat leidde tot een ruime achterstand. In de tweede helft waren de bezoekers gelijkwaardig. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Stephan Hesselink, Thomas Laoh en Thijs Roethof.