Hockey in Twente: 16 maart 2014
17-3-2014  |

Dames, eerste klasse D: Ares – EHV 1 - 1 (1 - 0). EHV behaalde onder coach Susan Stokkers het eerste punt. De bezoekers hadden in de eerste helft een licht overwicht. EHV miste echter teveel kansen. Na rust waren de Enschedese vrouwen de beduidend betere ploeg. Na de achterstand zorgde routinier Ester Kroon voor de verdiende gelijkmaker.

Dames, tweede klasse D: Wijchen – Bully 1 - 3 (1 - 2).  Bully behaalde een knappe zege bij de nummer vier Wijchen. Na een moeizaam begin  kreeg de ploeg van coach Jonas Termijtelen  de wedstrijd vrij snel in handen. Lotte Vixseboxse scoorde alle drie treffers voor Bully.

Dames, tweede klasse D: Barneveld – Twente 2 - 0 (0 - 0). Twente, met de uitstekende doelverdedigster Jasmijn Winters, speelde een uitstekende eerste helft. Na rust zette Barneveld hele hoge druk  en kon de Twente er niet meer uitkomen.  Barneveld trok de zege verdiend naar zich toe.

Dames, tweede klasse D: PW – GHBS 2 - 3 (1 - 2). Beide ploegen waren in deze aantrekkelijke wedstrijd aan elkaar gewaagd. Dat PW verloor kwam omdat de Enschedese ploeg te weinig kansen benutte. Wel werkte PW tot twee keer toe een achterstand weg. Eerst zorgde Elsbeth Leis voor de gelijkmaker, vervolgens bracht haar tweelingzus Annemie Leis beide partijen op gelijke hoogte.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Zutphen 0 - 1 (0 - 0). Drienerlo speelde een uitstekende wedstrijd.  Beide ploegen streden volop voor de overwinning. De thuisclub had de pech dat de bezoekers in de voorlaatste minuut de zege naar zich toetrokken.

Dames, derde klasse F: Lelystad – HCHN 1 - 0 (1 - 0). HCHN kreeg de nodige kansen, maar verloor met klein verschil. Na de enige treffer haalde Merel Roddeman van HCHN een bal van de lijn en kreeg Nienke Weijschedé enkele uitstekende kansen.

Dames, derde klasse F: Epe – Almelo 0 - 2 (0 - 0). Almelo speelde een moeizame wedstrijd. Een slap begin was daar mede de oorzaak van. Na rust speelden de bezoekers wat beter. Dat resulteerde in treffers van  Fleur Gwinner en Marieke Kootstra.

Heren, eerste klasse D: Hattem – EHV 2 - 2 (1 - 0). Met de uitstekende spelende Pim Bonder (hij lag aan de basis van de gelijkmaker) behaalde EHV een verdiend punt bij Hattem. De Enschedese ploeg begon goed, maar werd gaandeweg de eerste helft teruggedrongen. Bij 2 - 0 in de tweede helft ging een herboren EHV de strijd aan. Dat leidde tot treffers van Tim Horstink en Tim van Dun (met de backhand gescoord). Nadien kreeg EHV bij een corner zelfs nog een kans op de winnende treffer.

Heren, tweede klasse D: PW – GHBS 1 - 3 (0 - 0). PW verloor van een technisch beter GHBS. De thuisclub verzuimde om de kansen af te maken.  Guido Schenau scoorde in de tweede helft 1 - 1. Bij 1 - 2 speelde PW alles of niets. De thuisclub verloor doordat de bezoekers succes hadden met een scoop.

Heren, derde klasse F: Almelo – Epe 7 - 1 (3 - 0). Almelo behaalde een ruime zege tegen de hekkensluiter. De Almelose ploeg verzuimde om een score in de dubbele cijfers te realiseren omdat de strafcorner slecht liep. Derck Smink nam vier van de zeven treffers voor zijn rekening.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Sneek 6 - 2 (2 - 0). Stephan Hesselink kende tegen Sneek een uitzonderlijk productieve middag. Hij scoorde alle zes treffers voor Drienerlo waaronder de laatste met een lange klap. De thuisclub kwam met 3 - 0 voor. Sneek kwam terug tot 3 - 2 waarna Stephan Hesselink een puntgave hattrick scoorde.