Hockey in Twente: 30 maart 2014
31-3-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Phoenix 7 - 1 (4 - 0). EHV kende geen pardon met Phoenix uit Zeist dat een plaats hoger op de ranglijst stond. De ploeg van coach Susan Stokkers - Van de Voorde toonde, evenals vorige week, dat het prima met de geboden kansen overweg. EHV scoorde nu in twee wedstrijden liefst veertien treffers. De doelpunten tegen Phoenix kwamen op naam van Elena Colmer (4x), Ester Kroon (2x) en Minout Mink.

Dames, tweede klasse D: PW - Bully 4 - 2 (1 - 1). Bully had een collectieve offday en leed kostbaar puntenverlies in de strijd om rechtstreekse promotie. De ploeg van coach Jonas Termijtelen kwam Lisa van Lange (0-1) en A- junior Jet Huitink (1-2) wel twee keer op voorsprong. Na rust nam PW door enkele goed uitgevoerde counters ruim afstand.

Dames, klasse D: PW – Bully 4 - 2 (1 - 1). PW speelde een behoorlijke eerste helft. De achterstand werd teniet gedaan doordat Annemie Leis scoorde na goed voorbereidend werk van haar tweelingzus Elsbeth. In de tweede helft raakt PW een stuk zelfverzekerde. Dat kwam door de excellerende Feike de Graaff die drie stracorners op rij inschoot en PW naar een verrassende en verdiende overwinning schoot.

Dames, tweede klasse D: Doetinchem – Twente 1 - 3 (0 - 2). Met de attent reagerende Floor Kosterink in een belangrijk scorende rol (ze scoorde twee keer waarvan één keer na goed voorbereidend werk van Marit Boshuis) won Twente verdiend bij Doetinchem.  De bezoekers speelden een goede eerste helft. Na rust zette Doetinchem wat meer druk, maar kwam de voorsprong niet in gevaar.

Dames, derde klasse F: Lelystad – Drienerlo 2 - 2 (0 - 0). Drienerlo speelde een uitstekende eerste helft, maar verzuimde de geboden kansen te benutten. Na rust kwamen de bezoekers twee keer op achterstand, maar door Tara Hankel en Renée Heinen kwamen de bezoekers weer terug in de strijd.

Dames, derde klasse F: Roden – HCHN 5 - 1 (3 - 1). HCHN begon goed en speelde goed positiespel.  De jeugdige Nienke Weijschedé bracht de Nijverdalse vrouwen op voorsprong door vrij in de cirkel te komen en vervolgens hard raak te slaan. De thuisclub kwam snel langszij en bij rust leidde Roden met 3-1. In de tweede helft zette HCHN met name in het laatste kwartier veel druk, maar was het geluk in de afwerking niet aan Nijverdalse.

Dames, derde klasse F: Hoogeveen – Almelo 2 - 5 (0 - 3). De jonge ploeg van Almelo won zonder de routinier met ruime cijfers. Bij 0 - 5 vond de jeugd het welletjes en werd overmoedig. Daardoor had coach Huub Gerard toch een wat ontevreden gevoel over de wedstrijd. De Almelose treffers kwamen op naam van Merle Bente (2x), Maud Hubbelmeijer, Daniek Voortman en Sanne Lenderink.

Heren, eerste klasse D: EHV – Phoenix 4 - 2 (1 - 0). EHV behaalde een knappe zege tegen de nummer twee en is nu definitief veilig. De thuisclub bij wie Marc van Baal als doelman het uitstekend deed kwam door Stijn Craghs op voorsprong. In de tweede helft liep EHV uit naar 4 - 1 door treffers van Tim Horstink, Tim van Dun en Stijn Craghs.  Bij de 3 - 1 voelde EHV dat de zege binnen was, ook al omdat Phoenix toen slechts negen spelers binnen de lijnen had.

Heren, tweede klasse D: PW – Wageningen 2 - 2 (0 - 1). PW begon goed en fel, maar was na de 2 - 1 voorsprong niet sterk genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Andrew van Diepenbrugge scoorde de gelijkmaker, Stijn de Bont zorgde voor 2 - 1.

Heren, tweede klasse D: Arnhem – Twente 3 - 2 (2 - 1). Twente speelde een hele goede wedstrijd en had in doelman Tom Gerards en vrije verdediger Siemen Houttuin twee uitstekende spelers. De bezoekers hadden de pech dat na de 1 - 1 na Cas Hilberink deze speler met een glip in het hoofd even het veld moest verlaten. Arnhem scoorde 2 - 1 en na rust 3 - 2. Nabeel Minhas deed nog wat terug. Arnhem werd met de rug tegen de muur gezet. De verdiende gelijkmaker bleef uit.

Heren, derde klasse F: Bully – Zeewolde 8 - 2 (2 - 2). Bully verstevigde door de fraaie zege de tweede positie op de ranglijst. Die stek geeft recht op het spelen van nacompetitie. De Oldenzaalse ploeg had in Tiemen Haafkes en Bas Heuvelmans twee uitstekende invallers. De thuisclub toonde in de tweede helft veel overmacht. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Bram Beckman (3), Joris Jan Smellink en Joost van Dijck (beiden 2).

Heren, derde klasse F: Almelo – Sneek 8 - 0 (3 - 0). De jeugdige Tum van de Velde scoorde in deze leuke wedstrijd vier treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Sander de Haas, Tob Voortman, Paul Loran en Huib Heikens.