Hockey in Twente: 6 april 2014
7-4-2014  |

Dames, eerste klasse D: GCHC – EHV 2 - 2 (1 - 0). Coach Susan Stokkers – Van de Voorde van EHV was blij met het punt al had EHV mogelijkheden op de zege. De bezoekers misten de scherpte en werden in de counter twee keer geklopt. Jamie Delogu (sc) en Maud ter Horst (sb) brachten EHV twee keer op gelijke hoogte.

Dames, tweede klasse D: Bully – Eelde 9 - 3 (3 - 0). Bully won het bal der debutanten met ruime cijfers. Daardoor steeg de ploeg van coach Jonas  Termijtelen naar de tweede plaats op de ranglijst en hebben de Oldenzaalse vrouwen promotie naar de eerste klasse nu in eigen hand. Bully had geen kind aan Eelde. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van  Lotte Vixseboxse (3), Lisa Poorthuis en Jolien Brusse (beiden 2) en Lisa van Lange en A-junior Jeresse Kroeze beiden 1.

Dames, tweede klasse D: Twente – PW 4 - 1 (1 - 0). Twente begon scherp aan de wedstrijd. Dat leidde al snel tot een treffer van Floor Schuppers. Aan het einde van de eerste helft kwam PW wat beter in haar spel. Na rust speelde Twente heel scherp, straalde rust uit en combineerde goed. Dat leidde tot twee treffers van Floor Schuppers en één van Sandra Woudsma.

Dames, tweede klasse D: Twente – PW 4 - 1 (1 - 0). PW leed een ruime nederlaag. De sterkste fase van de Enschedese ploeg was de laatste tien minuten voor rust. Na de hervatting was Twente scherp en maakte het PW erg lastig.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Roden 3 - 2 (2 - 1). Drienerlo behaalde een kleine, maar verdiende zege. Nadat Robin Kroeze en Renée Heinen in de eerste helft succesvol waren, bracht Joannet Onvlee de marge voor de thuisclub op twee treffers. Ondanks dat Drienerlo in de tweede helft veel sterker was kwam Roden toch nog iets dichterbij.

Dames, derde klasse F: HCHN – Epe 4 - 2 (2 - 1). Beide ploegen kregen in de eerste helft veel kansen. HCHN scoorde twee keer doordat Sanne Weijschedé eerst een strafcorner inschoot en vervolgens scoorde door de bal langs de doelverdedigster te pushen. Na rust scoorde Weijschedé opnieuw met een mooie push en was het de nieuwe speelster Esmee Logtenberg die een strafcorner inschoot. Epe bracht de eindstand vanuit een goed genomen strafcorner op 4 - 2.

Dames, derde klasse F: Almelo – Meppel 10 - 0 (1 - 0). Almelo speelde in de eerste helft goed tot aan de 23 meter lijn. Daarna werden de speelsters te zelfzuchtig. Na rust werd er beter gezocht naar de speelster die in scoringspositie stond. Het resultaat was verbluffend. De scores kwamen op naam van Marieke Kootstra, Marelot Mannes, Milou Haarhuis en Nikki van Riggelen allen 2 en Merle Bente en Maaike Gerard beiden 1.

Heren, eerste klasse D: GCHC – EHV 2-2 (1 - 0). De jonge ploeg van EHV met onder meer de 15-jarige Niek Hendriks in de gelederen speelde in de vijfde wedstrijd in de stad Groningen van dit jaar heel verdienstelijk. EHV werkte een 2 - 0 achterstand weg en kwam door twee benutte strafcorners van Tim Horstink op gelijke hoogte. Daarna kreeg GCHC enkele mogelijkheden, maar redde EHV doelman Marc van Baal heel knap. In de slotfase kreeg EHV zelfs nog een kans op de overwinning.

Heren, tweede klasse D: Twente – PW  1 - 2 (0 - 1). PW won in een niet beste wedstrijd. De Enschedeërs namen door Stijn de Bont een voorsprong. Vervolgens werden er de nodige kansen gemist. Na rust scoorde Andrew van Diepenbrugge de winnende treffer voor PW.

Heren, derde klasse F: Sneek – Bully 1 - 16 (0 - 8). Bully kreeg tegen de Frieze laagvlieger de opdracht om zoveel mogelijk te scoren en het doelsaldo op te vijzelen. De bezoekers zetten Sneek goed onder druk.

Heren, derde klasse F: Dash – Almelo 0 - 9 (0 - 2).
Almelo speelde een matige eerste helft, gevolgd door een uitstekende twee helft.  Sten Voortman nam drie van de negen treffers voor zijn rekening. Almelo scoorde zes keer uit een veldtreffer. Almelo won dit weekeinde een oefenwedstrijd tegen Georg Mariënhütte met 6-1. De jonge spelers kregen extra speelminuten.

Heren, derde klasse F: Twente – PW 1 - 2 (0 - 1). Twente hield in een niet beste wedstrijd de schade beperkt. De ploeg van trainer Hans Extercate kwam na rust zelfs nog op gelijke hoogte, maar moest uiteindelijk toch de zege aan de bezoekers laten.