Hockey in Twente: 13 april 2014
14-4-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Deventer 3 - 3 (2 - 2). EHV kocht volgens coach Susan Stokkers-van de Voorde niets voor het gelijke spel. De Enschedese ploeg gaat nu met vier andere ploegen uitmaken wie er als tweede degradant naar de tweede klasse gaat. EHV stond al binnen tien minuten met 2 - 0 voor door twee treffers van Minout Mink. Deventer boog de 2 - 0 achterstand om in 2 - 3 voordat Ester Kroon gelijk maakte.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – Bully 3 - 3 (3 - 0). Het is voor Bully niet de eerste keer dat de clubscheidsrechters een behoorlijk stempel op de wedstrijd drukten bij 3 - 3 werd een glaszuivere treffer van Lotte Vixseboxse afgekeurd waardoor Bully twee kostbare punten inleverde. Dat heeft de ploeg ook deels aan zichzelf te wijten omdat het niet fris uit de auto kwam en de eerste helft aan Leeuwarden moest laten. Na rust scoorde Karlijn Oude Bennink 3 - 1 en scoorde Lisa van Lange twee keer uit een strafcorner.

Dames, tweede klasse D: Eelde – Twente 4 - 4 (1 - 1). Twente speelde in de eerste helft niet echt scherp. Daarin kwam na de rust verandering toen de bezoekers met 4 - 2 voorkwamen. Beide ploegen kregen in de tweede helft kansen. De thuisclub kwam terug tot 4 - 4. De treffers voor Twente kwamen op naam van Floor Schuppers (2), Roos van der Deen en Puck Roesink.

Dames, derde klasse F: Quick Stick – HCHN 3 - 0 (0 - 0). HCHN speelde in de eerste helft een dijk van een wedstrijd.  Met compact spel en een goede verdediging was er voor Quick Stick geen doorkomen aan. Dat spelbeeld bleef ook enige tijd in de tweede helft gehandhaafd. Na de 1 - 0 (een ietwat gelukkige treffer) bleef HCHN strijden voor de gelijkmaker. De twee overige treffers vielen in de laatste twee minuten.

Dames, derde klasse: Hattem - Almelo 3 - 3 (0 - 2). Almelo kwam op het waterveld in vijf minuten op 0 - 2 door twee treffers van Merle Bente. Ondanks de snelle voorsprong hadden de bezoekers moeite met de ondergrond en konden elkaar moeilijk vinden.  In de tweede helft kwam Hattem op 2 - 2 waarna Lucile Rameaux met een mooie tip Almelo weer op voorsprong bracht.  Twee minuten voor tijd werd het alsnog 3 - 3.

Dames, derde klasse F: Epe – Drienerlo 2 - 3 (1 - 1). Drienerlo behaalde een verdiende zege in een fysieke wedstrijd. De bezoekers moesten opboksen tegen een thuisclub die in de tweede helft zes strafcorners op rij mocht nemen.  In de tweede helft bracht Frank van Velthoven de bezoekers op voorsprong en scoorde Renéé Heinen de winnende treffer.

Heren, eerste klasse D: EHV – Deventer 6 - 3 (3 - 0). Stijn Craghs had al na veertig seconden succes voor EHV. Het was de opmaat voor een verdiende overwinning waaraan ook de 15-jarige Nike Hendriks met zijn eerste treffer in de eerste klasse bijdroeg.  Bij 4 - 3 was het even rommelig, maar Joris Opbroek en Martijn Wendrich maakten met hun treffers het verschil namens EHV.

Heren, tweede klasse D: Zevenaar – Twente 6 - 4 (3 - 0). Twente begon met een beperkte selectie niet zo goed, maar herstelde zich behoorlijk van een vlotte achterstand. De bezoekers leken lange tijd uitzicht te hebben op een gelijk spel, maar verloren uiteindelijk met 6 - 4. De treffers voor Twente kwamen op naam van Leen Timmers, Maarten Adolfsen en Noud Bouhuis.

Heren, tweede klasse D: PW – OZ 5 - 5 (4 - 0). PW speelde een uitstekende eerste helft en kwam met vier veldtreffers op een ruime en verdiende voorsprong. Na rust ging het beduidend minder met de jonge debuterende ploeg. QZ kwam op 4 - 5, maar invaller Daan Kruisinga bezorgde PW een verdiend punt.

Heren, derde klasse F: Bully – Dash 10 - 0 (5 - 0). Bully moest optornen tegen een heel defensief ingesteld Dash. De thuisclub kreeg veel corners toegewezen en kwam mede daardoor tot een grote score. Bully heeft nog altijd goede voorzichten op de nacompetitie.

Heren, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 7  -2 (2 - 2). Met doelman Hugo Klaasen als uitblinker behaalde Almelo een verrassende en verdiende zege. Na een gelijk opgaande eerste helft liep Almelo in de tweede helft over Drienerlo heen. Daardoor is Almelo nu zeker van de vierde plaats.

Heren, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 7 - 2 (2 - 2). Drienerlo stond al na een minuut op voorsprong door Stephan Hesselink. Nadat Almelo op 2 - 1 kwam bepaalde Hesselink de ruststand op 2 - 2. In het begin van de tweede helft kreeg Almelo een strafbal die door de bezoekers in twijfel werd getrokken. De 3 - 2 betekende een domper die Drienerlo niet meer te boven kwam.