Hockey in Twente: 5 oktober 2014
6-10-2014  |

Dames, eerste klasse D: Amersfoort – EHV 2 - 2 (2 - 1). EHV was de eerste tien minuten niet bij de les. Het ontbrak met name de aanvallers aan agressie en teamdiscipline. Nadien kwam EHV terug. Liz Koopman maakte nog voor rust 2 - 1. In de tweede helft, toen EHV beter voor de dag kwam zorgde Minout Mink voor 2 - 2. De Haaksbergse speelster zag ook nog een glaszuiver treffer afgekeurd waardoor EHV de eerste punten van het seizoen verloor.

Dames, tweede klasse D: Wychen – Bully 2 - 2 (1 - 2). Ondanks de trefzekere Lotte Vixseboxse die beide treffers scoorde voor Bully moest de Oldenzaalse ploeg genoegen nemen met een puntendeling. Dat kwam omdat de bezoekers in de ogen van coach Loes Gelink met name in de tweede helft verzuimden om afstand te nemen. Bully kreeg daartoe volop de gelegenheid. De gelijkmaker van Wychen viel in de slotfase.

Dames, tweede klasse D: Twente – Beuningen 0 - 1 (0 - 1). Twente verloor van een goed spelend Beuningen. Ondanks de nederlaag maakte Twente goalie Jasmijn Winters een uitstekende indruk. Twente speelde bij vlagen te lief en te afwachtend. Bij het zetten van druk kwam er wel degelijk gevaar. De paal belette Twente om op gelijke hoogte te komen.

Dames, tweede klasse D: PW – Phoenix 0 - 2 (0 - 1). PW en Phoenix waren aan elkaar gewaagd. Dat Phoenix won had louter en alleen te maken met het feit dat de bezoekers de kansen beter benutten. PW kreeg in de gehele wedstrijd vijf uitstekende kansen in één op één situaties, maar kwam even zo vele keren niet tot scoren.

Dames, derde klasse F: Apeldoorn – Almelo 1 - 1 (0 - 1). Met hardwerken en goed hockey kwam Almelo door Daniek Voortman met 1 - 0 voor. De bezoekers kregen in de eerste helft vijf-zes goede kansen. Na rust drukten de clubscheidsrechters een stempel op de wedstrijd. Aan de gelijkmaker van de thuisclub gingen drie fouten waaronder shoot van Apeldoorn vooraf.

Dames, derde klasse F: Zevenaar – Haackey 3 - 1 (0 - 1). Haackey speelde in Zevenaar meer tegen zichzelf dan tegen Zevenaar. Hoewel de Haaksbergse ploeg hockey-technisch goed kon meekomen. Dat leidde zelfs tot een voorsprong door Elke Eijsink. na rust lieten de bezoekers zich beïnvloeden door de scheidsrechters en verloren daardoor.

Dames, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 3 - 2 (2 - 2). Beide ploegen speelden in de eerste helft lekker fanatiek. Lochem kwam weliswaar twee keer op voorsprong, maar door Tara Hankel (strafcorner 1 - 1) en nieuwkomer Marije Abma (2 - 2 met veldtreffer) was de score bij rust in evenwicht. Na rust maakte Drienerlo geen gebruik van de geboden kansen. Lochem scoorde de winnende treffer uit een strafcorner.

Dames, derde klasse F: HCHN – Doetinchem 0 - 6 (0 - 4). HCHN beleefde geen gemakkelijke middag tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Doetinchem. De jonge Nijverdalse ploeg liet Doetinchem het spel maken. Daar profiteerden de gasten goed van. Bij rust was het 0 - 4. In de tweede helft speelde HCHN compacter en was het vertoonde spel beter dan in de eerste helft.

Heren, eerste klasse D: Beuningen – EHV 3 - 2 (2 - 0). EHV begon uitstekend en kreeg twee prima kansen. Toch kwam de thuisclub bij rust met 2 - 0 voor. Bij 3 - 0 in de tweede helft  begon EHV brutaal te spelen met een goede opbouw. Middenvelder Staffan Hengst scoorde 3 - 1. De 3 - 2 werd in tweede instantie afgekeurd. Stijn Adolfsen scoorde 3 - 2 waarna het nog heel spannend werd.

Heren, tweede klasse D: PW – Eelde 2 - 2 (2 - 2). PW pakte een verdiend punt tegen de oud eersteklasser. PW begon slecht aan de wedstrijd  streed vanaf de tiende minuut als een hecht collectief. Tom Schuurman scoorde met een mooie treffer de gelijkmaker. De 2 - 2 kwam van een stick van een Eelde speler. Wouter Nederhand kreeg in de tweede helft nog de kans om PW aan de zege te helpen.

Heren klasse F: Bully – Sneek 16 - 3 (8 - 0). Bully stond in een mum van tijd al behoorlijk op afstand. Hoewel de Oldenzalers er flink op los scoorden zag Sneek toch kans om iets terug te doen omdat bij Bully de concentratie even weg ebde. Bram Beckman werd met vijf treffers topscorer bij Bully.

Heren, derde klasse F: Twente – Almelo 0 - 1 (0 - 0). Twente verloor in een wedstrijd op hoog niveau omdat de Hengelose ploeg gebrek heeft aan een scorende spits. De thuisclub was in de eerste helft veel beter. De strafcorner liep slecht. Na rust was het overwicht iets minder groot. Na de achterstand liep een spits van de thuisclub succes voor zijn eigen club in de weg.

Heren, derde klasse F: Twente – Almelo 0 - 1 (0 - 0). Almelo behaalde de eerste zege van het seizoen. Tegen oud tweedeklasser werd met klein verschil gewonnen door een benutte strafcorner van Mitch Weenink. Nadien kreeg Sten Voortman nog een goede gelegenheid om de marge uit te breiden.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Drienerlo 2 - 3 (1 - 2). Drienerlo behaalde op basis van een beter veldspel een knappe en verdiende zege.  Bij 0 - 0 miste Graspiepers een strafbal. Wouter Merckel en Jules Hazeleger brachten de bezoekers op 0 - 2. In de tweede helft zorgde Stephan Hesselink voor 1 - 3 waarna de thuisclub nog een strafbal miste. Vlak voor tijd werd het 2 - 3.