Hockey in Twente: 9 november 2014
10-11-2014  |

Dames, eerste klasse D: Upward – EHV 1 - 1 (0 - 0). EHV speelde in de eerste helft te afwachtend en vooral niet goed. Na rust kwam er een kentering in het Enschedese spel. Calice Buma zorgde voor 0 - 1. De 0 - 2 lag eerder in het verschiet dan de gelijkmaker. Toch werd het gelijk. De paal verhinderde vervolgens tot twee keer toe de winnende treffer voor EHV.

Dames, tweede klasse D: Eelde – Bully 5 - 3 (2 - 2). Ondanks het opstellen van twee uitstekende B speelsters Janneke Kemna en Carmen Harmelink in de ploeg (zij wonnen zaterdag thuis ook nog met 4 - 2 van Laren B1) kon Bully niet opboksen tegen Eelde. Bully speelde volgens coach Loes Gelink de slechtste wedstrijd van het seizoen. Lisa van Lange, Jeresse Kroeze en Lotte Vixseboxse scoorden voor Bully.

Dames, tweede klasse D: Twente – GHBS 1 - 3 (1 - 1). Ondanks het sterke optreden van rechtervleugelverdediger Demi van Halst bij Twente schoot de thuisclub tocht tekort. Twente miste na de 1 - 0 van Floor Kosterink teveel kansen om het karwei te klaren. GHBS sprong beduidend beter met de kansen om.

Dames, tweede klasse D: PW – Wychen 2 - 0 (2 - 0). Met de excellerende Roos Bulthuis (zij stopte in de slotfase een belangrijke strafbal) won PW verdiend. De Enschedese club kende in het tweede gedeelte van de eerste helft vele sterke momenten. Vier strafcorners leverden twee treffers op van Annemie Leis en Chérise Hélant Muller. In de tweede helft zakte het spelpeil van PW niet noemenswaardig.

Dames, derde klasse F: Epe – Drienerlo 4 - 1 (3 - 1). Drienerlo speelde onder haar kunnen en kreeg bijna geen kansen. Alleen Tara Hankel bracht met haar treffer (2 - 1) de spanning even terug. Na rust kreeg Epe een discutabele strafbal tegen hetgeen de definitieve beslissing betekende.

Dames, derde klasse F: Doetinchem – Haackey 3 - 1 (0 - 1).Haackey heeft lange tijd uitzicht gehad op de zege. De Haaksbergse ploeg kwam al snel op voorsprong door een benutte strafcorner van Bente van der Heide. In de laatste tien minuten zat Haackey alles tegen en kon Doetinchem de overwinning alsnog naar zich toetrekken.

Dames, derde klasse F: HCHN – Zutphen 2 - 1 (2 - 0). HCHN behaalde op sportpark Gagelman in Nijverdal de eerste zege van het seizoen. Dat gebeurde in een fysieke wedstrijd waarin aan beide kanten de nodige gele kaarten vielen. De thuisclub kende een sterk begin en kwam door Anne Dekker op voorsprong. Strafcorner specialist Esmee Logtenberg bracht uit een strafcorner de marge op twee treffers. Na rust bleef HCHN goed spelen. Der spanning kwam terug door een treffer die voortkwam uit een verdedigingsfouten. Door goed te knokken trokken de Nijverdalse vrouwen de eerste zege met succes over de streep.

Dames, derde klasse F: Roden – Almelo 4 - 2 (2 - 1). Almelo speelde wel als een team en hanteerde een hoger tempo en beter positiespel als de thuisclub. Dat de bezoekers toch verloren kwam omdat teveel kansen om zeep werden gebracht. De Almelose spitsen toonden zich te egoïstisch. De treffers voor Almelo kwamen op naam van B-junior Lorena Moreno en Merle Bente.

Heren, eerste klasse D: GCHC – EHV 3 - 1 (1 - 0). EHV haalde in Groningen niet het normale niveau. Er was volgens coach Antoinet Wildeboer meer mogelijk geweest wanneer de spelers 10-15% meer inzet hadden getoond. Boudewijn Bousema redde de eer voor EHV door bij 3 - 0 te scoren.

Heren, tweede klasse D: PW – Upward 1 - 6 (1 - 1). PW kon in de eerste helft prima in het spoor van de Arnhemse koploper blijven. De achterstand werd snel teniet gedaan door een treffer van Yordy Bakker. Na rust zette Upward een tandje bij en kwam de klasse van de bezoekers duidelijk aan het licht.

Heren, derde klasse F: Roden – Almelo 1 - 4 (0 - 1). Pieter van de Veen scoorde uit een strafcorner met een sleeppush de derde Almelose treffer en loodste zijn ploeg in veilige haven. Almelo speelde een matige eerste helft, gevolgd door een tweede bedrijf waarin vele mooie acties plaatsvonden. De andere treffers kwamen op naam van Sten Voortman (2) en Jasper Dijkers.

Heren, derde klasse F: Twente – Mezen 3 - 2 (0 - 0). Een steeds beter spelend Twente verdiend van een hard en fysiek spelend Mezen. Met de twee keer scorende A-junior Tjerk Reef op de plaats van de zieke Freek Lohuis speelde Twente een goede eerste helft. De doelpunten vielen na rust. Aanvoerder Robert van Dorth nam de derde treffer voor zijn rekening.