Hockey in Twente: 30 november 2014
1-12-2014  |

Dames, eerste klasse D: Arnhem – EHV 0 - 3 (0 - 2). Het dominant spelende EHV zag de 14-jarige Jasmijn Faro uitstekend debuteren op de rechtshalf plaats. De Enschedese ploeg won overtuigend door treffers van aanvoerder Judith van der Zande, Wieke Ratering (strafcorner) en Liz Koopman.

Dames, tweede klasse D: Bully – Phoenix 1 - 2 (0 - 1). Bully was in de eerste helft de betere ploeg, maar maakte de kansen niet af. Daardoor kwam de ploeg van coach Loes Gelink bij rust met 0 - 1 achter. Na rust begon Phoenix beter te spelen hetgeen tot 0 - 2 leidde. Jet Huitink redde in de slotfase de eer voor Bully.

Dames, tweede klasse D: PW – Barneveld 0 - 1 (0 - 1). Ondanks het uitstekende optreden van de A-junioren Aukje Grimm en Emma Jonge Poerink verloor PW met klein verschil.  PW was duidelijk de betere ploeg en kreeg volop kansen. Maar het benutten van de kansen was aan de Enschedese ploeg niet besteed.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Haackey 5 - 0 (3 - 0). Dana van Domselaar opende met een schitterend schot de score voor Drienerlo. Tot die tijd bood Haackey gelijkwaardig partij. Een onoplettendheid in de defensie betekende 2 - 0 door Karlijn Oude Bennink. Leanne Seijgers bepaalde de ruststand op 3 - 0. Na rust speelde Haackey een sterk eerste kwartier. Een afgekeurde treffer en kansen voor Dyonne Ezendam en de uitstekend spelende Lauren ter Woerds waren het gevolg. Drienerlo nam afstand door treffers van Shanna De Lang en Karlijn Oude Bennink.

Dames, tweede klasse D: Civicum – Twente 1 - 3 (0 - 2). Met B-junior Danee de la Motte als uitstekende debutant won Twente verdiend en steeg naar de derde plaats op de ranglijst. Floor Schuppers van Twente maakte duidelijk dat de strafcorner een heel mooi wapen is. De Hengelose routinier scoorde drie keer uit zo’n spelhervatting.

Dames, derde klasse F: Zevenaar – HCHN 7 - 0 (2 - 0). HCHN  speelde in Zevenaar een redelijke eerste helft en kon zich behoorlijk staande houden. Na rust werden de bezoekers snel op grotere achterstand gezet. De beste kans was voor invalster en C-junior Janiek Slee. HCHN kreeg nog wel de nodige strafcorners, maar die waren aan de Nijverdalse ploeg niet besteed.

Dames, derde klasse F: Zutphen – Almelo 0 - 2 (0 - 1). Marieke Kootstra was met beide treffers aanvallend de uitblinker bij Almelo. De bezoekers behaalden met Milou Haarhuis als solide verdedigster een degelijke overwinning.

Heren, eerste klasse D: Ede – EHV 2 - 2 (0 - 1). "We zijn heel blij met dit punt. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld”, aldus EHV coach Antoinet Wildeboer.  EHV werkte tegen de nummer twee hard en behaalde het eerste punt in deze competitie. De Enschedese ploeg kwam na tien minuten door Jan Willem Wijnbergen op 0 - 1.  Na rust kwam de thuisclub langszij en op voorsprong. De eerste aan EHV toegekende strafcorner werd vijf minuten voor tijd door Steffan Hengst benut. Nadien kregen beide ploegen nog een goede kans op de overwinning.

Heren, tweede klasse D: PW – Barneveld 3 - 3 (2 - 0). Wouter Nederhand speelde een prima wedstrijd. In de eerste helft, toen PW domineerde scoorde hij twee keer. Na rust toen het groene, gele en zelfs een rode kaart regende stond PW met negen man en 3 - 2 achter. Wouter Nederhand nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde de gelijkmaker. Nadien was de van een stage teruggekeerde Rik Wolters nog dicht bij de 4 - 3.

Heren, derde klasse F: Zutphen – Almelo 4 - 3 (2 - 1). Almelo leed een kostbare nederlaag maar doet desondanks nog volop mee in de strijd om de tweede plaats. De bezoekers kwamen snel met 1 - 0 voor en kwamen na rust op 2 - 2. Toen nam Zutphen enige afstand. Die kloof konden de Twentenaren niet meer overbruggen.

Heren, derde klasse F: Bully – Steenwijk 3 - 0 (1 - 0). Bully werd door de zege Herbstmeister zonder puntverlies. De Oldenzalers wonnen elf wedstrijden op rij. Tegen Steenwijk trad Bully door ziekte en schorsingen gehavend aan en speelde een matige eerste helft. Na rust ging het beter. Paal en lat stonden daarnaast nog vier Oldenzaalse treffers in de weg.

Heren, derde klasse F: Dash – Twente 0 - 3 (0 - 2). De hardwerkende middenvelder Maarten Adolfs kreeg loon naar werken. Hij zag zijn conditioneel sterke ploeg makkelijk winnen en scoorde zelf twee keer. Twente trad met slechts elf spelers aan in Hoogezand. De eerste treffer voor de bezoekers kwam op naam van aanvoerder Robbert van Dorth die een strafbal benutte.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Sneek 13 - 1 (7 - 0). Drienerlo stond in een mum van tijd al met 4 - 0 voor. Die marge werd geleidelijk aan uitgebouwd tot de monsterscore van 13 - 1, de grootste zege die Drienerlo ooit behaalde. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Stephan Hesselink (4), Isar Huisman en Thomas Laoh (beiden 2) en Maarten Snijder van Wissenkerke (1).