Hockey in Twente: 3 mei 2015
4-5-2015  |

Dames, eerste klasse D: Deventer – EHV 4 - 2 (2 - 0).Op de voorlaatste speeldag verloor EHV de ongeslagen status. De nederlaag leidde er toe dat de ploeg van aanvoerster Judith van der Zande de nacompetitie mist. EHV begon sterk en was 20 minuten de betere ploeg. Toen werd Deventer feller en scherper. Dat leidde tot een 2 - 0 ruststand. In de tweede helft kwam EHV terug tot 2 - 1 door Minout Mink, kreeg een dubieuze gele kaart waardoor er tien minuten met een speelster minder werd gespeeld en werd bij 3 - 2 door Elena Colmer een score uit een strafcorner afgekeurd. Deventer besliste vervolgens de strijd in haar voordeel.

Dames, tweede klasse D: PW – Bully 2 - 0 (0 - 0). Bully coach Loes Gelink draaide er niet omheen. "We hebben niet gebracht wat we konden”. Bully beschikt over een aantal individueel uitstekende speelsters die normaliter het verschil kunnen maken. Dat lukte bij PW niet. Doelverdedigster Maartje Harms speelde een knappe wedstrijd. Ze stopte vlak na rust een strafcorner van PW en redde na de 1 - 0 enkele keren fraai. Bij de 2 - 0 maakte zich een inschattingsfout door een door PW van buiten de cirkel geschoten bal te laten lopen. Die bal werd echter in de cirkel aangeraakt waardoor er een geldige treffer ontstond.

Dames, tweede klasse D: PW – Bully 2 - 0 (0 - 0). Cherise Helant Muller scoorde beide treffers voor de jubilerende hekkensluiter uit Enschede. De oud speelster van Amsterdam toonde haar snelheid en vaardigheid. De streekderby zat vol strijd en passie. Beide ploegen kregen in de hele wedstrijd volop kansen. De eerste was voor de net in het veld verschenen Annemie Leis. Ook Noortje Craghs en Iris van Dijk gaven de Enschedese aanvallen de nodige gevaarlijke impulsen. Verdedigend hield doelverdediger Roos Bulthuis de nul voor PW. De Enschedese ploeg heeft door deze zege ineens weer serieuze kansen op overleving.

Heren, eerste klasse D: Deventer – EHV 3 - 4 (2 - 2). EHV toonde in Deventer karakter, kon goed omgaan met de teleurstelling dat de ploeg uit Enschede met 3 - 2 achter kwam maar op zijn Duits in de laatste minuut met 4 - 3 won door een treffer van Stefan Hengst waardoor de plaats in de eerste klasse werd veilig gesteld. EHV presteerde het om de eerste negen wedstrijden van de competitie alle te verliezen. De revival kwam na de winterstop toen vier zeges werden behaald waarvan drie uit. De andere doelpunten in Deventer werden gescoord door Staffan Hengst, Job Bijvank en Tim Horstink.