Hockey in Twente: 31 mei 2015
31-5-2015  |

Dames, tweede klasse D: Bully – Beuningen 1 - 5 (0 - 2). Met de jeugdige Jeresse Kroeze als goede linkervleugelverdediger speelde Bully bij vlagen goed. De Oldenzaalse ploeg was echter niet opgewassen tegen de goede omschakeling van de tegenstander. Bo Westerhof redde in de laatste minuut de eer voor Bully.

Dames, tweede klasse D: PW – Twente 2 - 3 (1 - 0). Een in de eerste helft sterker PW kwam in op voorsprong door Noortje Craghs. Na rust bij 2 - 1 (een treffer van Annemie Leis) zorgde Puck Roesink (zij scoorde ook de eerste treffer) dat Twente met de volle winst huiswaarts ging. PW moet volgende week bij Barneveld winnen om niet te degraderen. Twente is definitief derde geworden.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 4 (0 - 1).Drienerlo kende een slecht begin van de tweede helft. De ploeg van Dana van Donselaar kwam snel van 0 - 1 op 0 - 3 achter, maar herstelde zich door terug te knokken tot 3 - 3 door treffers van Dana van Donselaar, Mayke Been en Franka van Velthoven. In de laatste minuut besliste Milou Haarhuis de strijd in Almeloos voordeel. De andere Almelose doelpunten kwamen op naam van Milou Haarhuis, Bo Blömer en Daniek Voortman.

Dames, derde klasse F: Lochem – HCHN 5 - 0 (3 - 0). HCHN stond bij de kampioen van tien minuten al met 2 - 0. Daarna herpakte de Nijverdalse ploeg zich. Na rust kon Lochem, mede door een strafcorner, verder uitlopen.

Dames, derde klasse F: Roden – Haackey 4 - 0 (2 - 0).Haackey speelde tien minuten ontzettend goed. Daarna kreeg de thuisclub vat op het spel van de bezoekers. Haackey speelde vervolgens slordig de passes waren te hard of te zacht. Het niet veel betere Roden profiteerde daarvan en won met ruime cijfers.

Heren, tweede klasse D: PW – QZ 4 - 2 (2 - 1). PW, dat een prima tweede seizoenshelft kent, speelde zich door de mooie zege veilig. De strafcorner aan Enschedese zijde liep goed. Andrew van Diepenbrugge (2x) en Guido Schenau (1x) scoorden uit deze spelhervattingen. Yordy Bakker nam de eerste treffer voor zijn rekening. Het behoud van de plaats in de tweede klasse is in ieder geval alvast een mooi cadeau richting het 100 jarig bestaan.

Heren, derde klasse F: Bully – Twente 5 - 2 (1 - 0). Daan ter Keurs nam na 20 jaar en 440 wedstrijden afscheid van de eigen aanhang. Hij deed dat met twee treffers. Ook Joost van Dijck en Thijs Telgenhof stoppen beiden. Van Dijck scoorde één treffer. Ralf Peters en Mike Pollemans (hij scoorde de 100e treffer van Bully dit seizoen) namen de overige treffers voor hun rekening. Twente kon hockeyend goed meekomen met de kampioen. Maarten Adolfsen en Nabeel Minhas brachten door het benutten van een strafcorner de spanning terug: 3 - 2. Trainer Hans Extercate van Twente is erg verheugd dat hij zijn selectie de afgelopen dagen zag groeien van elf naar eenentwintig spelers. Extercate wil in al zijn enthousiasme volgend seizoen voor het kampioenschap gaan.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 1 - 1 (0 - 0).De uitstekende Drienerlo doelman Billy van Beek hield lange tijd de nul voor zijn ploeg. Almelo was gevaarlijker en kreeg veel corners. Dat leidde pas in de slotfase tot de voorsprong door Stef Westerhuis. Vlak daarna scoorde Ysar Huisman gelijk uit een strafcorner. De eerste helft van dit duel was heel aantrekkelijk en werd met name in de beginfase in een hoog tempo gespeeld.