Hockey in Twente: 8 mei 2011
10-5-2011  |

08 – 05 Dames, eerste klasse D: Deventer - EHV 2 - 3 (1 - 2). EHV behaalde de eerste zege na de winterstop. Hoewel de score anders doet vermoeden is de zege geen moment in gevaar geweest. Maud ter Horst en junior Nadia Colmer scoorden in de eerste helft, Floor Schuppers was na de hervatting succesvol en bracht haar ploeg op een 3-1 voorsprong.

08 – 05 Dames, tweede klasse D: Bully - Graspiepers 2 - 0 (1 - 0). De thuisclub speelde een leuke wedstrijd en had het verdedigend goed onder controle. Bully kwam na vijf minuten al met 1 - 0 voor door een benutte strafbal van Marit Brand. In de tweede helft werd de marge vergroot door een treffer van Karlijn Oude Bennink en scoorde na goed voorbereidend werk van Jolien Brusse.

08 – 05 Dames, tweede klasse D: Almelo - Tempo '41 1 - 5 (1 - 2). Door de nederlaag degradeert Almelo na een verblijf van één jaar naar de derde klasse. De thuisclub had in invaller Annelot Hoekstra de uitblinker. Ze scoorde in de eerste helft de gelijkmaker, maar kon ook niet voorkomen dat haar ploeg met ruime cijfers verloor. De nederlaag kwam tot stand doordat de thuisclub behoorlijk veel fouten maakte.

08 – 05 Dames, tweede klasse D: PW - Beuningen 0 - 3 (0 - 3). Beuningen begon scherper en feller en kwam na ruim een kwartier met 3-0 voor. Nadien was PW gelijkwardig maar bleek het niet in staat om de ruime achterstand ongedaan te maken.

08 – 05 Dames, derde klasse F: Twente - Leeuwarden 5 - 1 (2 - 1). Na een stroef begin speelde Twente bij wie de 15 jarige Jet van der Deen (B-junioren) een uitstekende wedstrijd. Met Anne Schuppers zette haar ploeg door drie treffers op rij op een 3 - 1 voorsprong. Die marge werd uitgebreid tot vier doordat Marit Boshuis en Puck Roesink na rust succevol waren.

08 – 05 Dames, derde klasse F: Lochem - Drienerlo 4 - 3 (3 - 1). Na een goede kans van Amber Dijks kwam Lochem op 2 - 0. Drienerlo speelde vervolgens heel verdienstelijk. Door treffers van Sygriet Rinsma, Franka van Velthoven en Aniek Koopman werd het 4 - 3. Michelle van der Boorn miste nadien de mogelijkheid om Drienerlo op gelijke hoogte te brengen.

08 – 05 Heren, tweede klasse D: Deventer - Bully 11 - 3 (5 - 1). Bully kwam tegen Deventer kwalitatief tekort. De Oldenzalers speelden dusdanig onhandig dat zij de tegenstander regelmatig in staat stelden om te scoren. De treffers voor Bully kwamen op naam van Jan Willem van Beurden, Niek Greven en Bob Sanders.

08 – 05 Heren, tweede klasse D: GHBS - Drienerlo 11 - 2 (4 - 1). Drienerlo kwam er bij GHBS niet aan te pas. De treffers voor de bezoekers kwamen op naam van Pieter Jan Nijhuis en Harry van der Knaap.

08 – 05 Heren, derde klasse F: Graspiepers - Almelo 2 - 1 (2 - 0). Almelo speelde in de topper bij Graspiepers een niet zo goede eerste helft, gevolgd door een vele betere tweede. Daarin kwam de jonge Twentse ploeg door een treffer van Felix Timmer terug in de strijd. Almelo kreeg nog enkele kansen en verdiende op basis van de tweede helft de gelijkmaker. Door de nederlaag is de kans op het kampioenschap zo goed als verkeken. De kans op de nacompetitie is nog volop aanwezig.