Hockey in Twente: 11 september 2011
12-9-2011  |

11 – 09 Dames, eerste klasse D: GCHC - EHV 1 - 1 (0 - 1). EHV speelde in Groningen dominant en had bijna de gehele wedstrijd onder controle. Dat leidde vlak voor rust tot een treffer van Nadia Colmer. De bezoekers verzuimden nadien om afstand te nemen. Een onoplettendheid in de defensie betekende de gelijkmaker.

11 – 09 Dames, tweede klasse D: Twente - Bully 3 - 0 (0 - 0). Bully verloor bij de Hengelose debutant met ruime cijfers. De Oldenzaalse ploeg speelde een goede wedstrijd en had volgens coach Vincent Steggink in de eerste helft een strafcorner moeten hebben toen een Hengelose verdediger de bal op de lijn met de voet stopte. Bully kwam acht minuten voor tijd op achterstand en kwam die achterstand niet meer te boven.

11 – 09 Dames, tweede klasse D: Twente - Bully 3 - 0 (0 - 0). Twente bekroonde het heroptreden in de tweede klasse met een fraaie triomf. Nadat de Hengelose vrouwen in de eerste helft niet door de Oldenzaalse defensie konden komen, was dat na de hervatting heel anders. Floor Schuppers, Marit Boshuis de de A-junior Niké Vincent scoorden de treffers voor Twente

11 – 09 Dames, tweede klasse D: PW - Zutphen 1 - 2 (1 - 1). Het verjongde PW maakte een volwassen indruk en kwam door Julia Bouhuis verdiend op voorsprong. Nadien verzuimde de thuisclub de kansen te benutten. Vlak voor rust werd het gelijk. In de tweede helft had PW een strafcorner overwicht. Dat resulteerde niet in treffers. De bezoekers trokken in de slotfase de zege naar zich toe.

11 – 09 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Haackey 4 - 1 (1 - 0). Drienerlo behaalde een ruime zege tegen het jonge Haackey. De thuisclub speelde een goede tweede helft. Het jonge Haackey maakte een redelijk goede indruk. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Fleur van Oosterzee (2), Simone van der Meer en Sarah Herbert. Voor Haackey scoorde Kiki van der Lught uit een strafcorner 2 - 1.

11 – 09 Dames, derde klasse F: HCHN - Meppel 3 - 2 (2 - 1). HCHN behaalde in het bal der debutanten (de nummers één en twee van vorig seizoen in de vierde klasse) een verdiende zege. De ploeg van coach Roy Wolbers moet nog wel wat naar elkaar toegroeien. Floor Dekker, Merel Kirch en Anne Dekker scoorden de Nijverdalse treffers.

11 – 09 Dames, derde klasse F: Almelo - Lochem 0 - 11 (0 - 4). Het uit de tweede klasse gedegradeerde Almelo was nog niet goed ingespeeld en beging de nodige slordigheden. Voor rust bleef de schade beperkt. Na rust scoorde de geoliede machine van de bezoekers zeven keer.

11 – 09 Heren, tweede klasse D: Wageningen - EHV 2 - 2. Met Ties Gaveel in het doel voor de naar Eindhoven vertrokken Xander Stroink behaalde het uit de eerste klasse gedegradeerde EHV een 2-2 gelijk spel. Het betekende meteen twee verliespunten voor de ploeg van trainer John Haenen.

11 – 09 Heren, derde klasse F: Haackey - Bully 0 - 6 (0 - 4). De vernieuwde ploeg van Bully troefde Haackey op alle fronten af. Joris Jan Smellink scoorde in de eerste helft een puntgave hattrick.  Ralf Peters zorgde voor de 4-0 ruststand. In de tweede helft schoten de broers Jan Willem en Martijn Wijnberg het halve dozijn treffers voor de bezoekers vol.

11 – 09 Heren, derde klasse F: Haackey - Bully 0 - 6 (0 - 4). De nieuwe ploeg van Haackey, een mix van jeugd en routine kwam tegen Bully op alle fronten tekort. De wedstrijd betekende wel de terugkeer van Rob De Boer in de Haaksbergse hoofdmacht.

11 – 09 Heren, derde klasse F: Almelo - Lochem 6 - 4 (2 - 1). Almelo beschikte in deze wedstrijd over een goede strafcorner. Vier van de zes treffers werden gescoord uit een deze spelhervatting. De thuisclub leek, mede door twee treffers van Yvo Stegers bij 5 - 2 in veilige haven. Van 5 - 4 werd het nog spannend.  Sten Voortman maakte met zijn tweede treffer voor Almelo een einde aan de onzekerheid.

11 – 09 Heren, derde klasse F: Flevoland - Twente 5 - 0 (3 - 0). Het heroptreden van Twente in de derde klasse kende tien uitstekende minuten.  Na de eerste treffer van de thuisclub had Twente geen vat meer op het spel en werd het een dramatische middag voor de Hengeloërs.

11 – 09 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Emmen 6 - 2 (3 - 0). Het gedegradeerde Drienerlo had geen moeite met Emmen. Pas bij 5-0 konden de bezoekers water terugdoen.