Hockey in Twente: 16 oktober 2011
17-10-2011  |

16 – 10 Dames, eerste klasse D: EHV - Phoenix 2 - 0 (2 - 0). EHV behaalde de derde zege op rij kruipt langzaam maar zeker omhoog. Phoenix uit Zeist, met oud EHV speelster Marleen Schoo in de ploeg, had weinig in te brengen. EHV, dat dankzij doelverdedigster Kathrina Butöw voor de tweede keer de nul vasthield, verzuimde vroegtijdig om echt afstand te nemen. Laura van der Veen en Anneke van der Veer scoorden bij de Enschedese ploeg.

16 – 10 Dames, tweede klasse D: Arnhem - Bully 4 - 0 (2 - 0). Ondanks de ruime nederlaag begon Bully erg goed. "We kregen", zo vertelt Jolien Brusse, "in de eerste tien minuten drie goede kansen". Nadien nam Arnhem een 2 - 0 voorsprong. Volgens Brusse speelde Bully in de tweede helft wel beter, maar verzuimde de ploeg om de toegekende strafcorners te benutten. Arnhem nam vervolgens meer afstand.

16 – 10 Dames, tweede klasse D: PW - Twente 2 - 3 (1 - 2). Koploper Twente behaalde een verdiende zege in een echte derby. Het sterkere Twente scoorde voor rust door Bernadette Haverkate en Floor Schuppers met voorbereidend werk van haar zus Anne. Mariut Boshuis scoorde de derde treffer na een goed uitgespeelde aanval.

16 – 10 Dames, tweede klasse D: PW - Twente 2 - 3 (1 - 2). PW was volgens coach Arno Stienen wat ongelukkig in sommige acties. De Enschedese coach prees de vaardigheid van de Twente spitsen. PW, dat volgens Stienen wel een gelijkspel had verdiend scoorde twee keer beide keren uit strafcorners door Barbara Bertelink (1 - 1) en Andrea Slot (2 - 3).

16 – 10 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Steenwijk 6 - 1 (4 - 1). Voor Drienerlo speelster Fleur van Oosterzee was dit een wedstrijd om nooit te vergeten. De spits van Drienerlo scoorde vijf van de zes treffers waardoor een puntgave hattrick (2 - 0, 3 - 0 en 4 - 0) in de eerste helft. Steenwijk kwam er behoudens het eerste kwartier niet aan te pas.

16 – 10 Dames, derde klasse F: HCHN - Emmen 4 - 0 (2 - 0). Een op alle fronten beter spelend HCHN speelde goed verzorgd hockey met weinig balverlies. De zege was volgens coach Roy Wolbers niet geflatteerd. HCHN kreeg de nodige kansen die niet werden benut. De thuisclub kwam in de eerste helft met 2 - 0 voor. Babette Hochstenbach en Floor Dekker scoorden in de eerste helft. Na rust waren Marleen van Elburg en Babette Hochstenbach succesvol.

16 – 10 Dames, derde klasse F: Epe - Almelo 0 - 3 (0 - 1). Almelo beloonde de stijgende lijn van de laatste weken met de tweede zege van het seizoen. De 0 - 3 was volgens coach Richard niet geflatteerd. Almelo kreeg de nodige kansen. Merel Smink, Merle Bente en Lauret Meijer scoorden voor Almelo.

16 – 10 Dames, derde klasse F: Haackey - Tempo '41 2 - 5 (0 - 3). De omzettingen die coach Niels Hartlief in de rust toepaste, leverden een hele leuke en spannende tweede helft op. Mieke Hartlief en Dyonne Ezendam brachten Haackey terug in de strijd. Daarna nam Tempo '41 toch weer afstand.

*Doordat Haackey vorige week niet opkwam dagen bij Steenwijk kreeg de Haaksbergse ploeg drie punten in mindering en staat nu op -3. De wedstrijd wordt komende zondag ingehaald.

16 – 10 Heren, tweede klasse D: EHV – Apeldoorn 5 – 2. De mannen van EHV wonnen met 5 - 2 van Apeldoorn. Het betekende de vierde zege voor de Enschedese ploeg die nu op de vierde plaats staan.

16 – 10 Heren, tweede klasse D: PW - Ede 2 - 3 (0 - 1). PW speelde tegen de koploper uit Ede een uitstekende wedstrijd. De ploeg van aanvoerder Wout van den Boom was bij vlagen zelfs beter en kreeg verschillende mooie kansen op een beter resultaat. De treffers van PW vielen in de tweede helft en kwamen van de stick van Yordy Bakker en Andrew van Diepenbrugge.

16 – 10 Heren, derde klasse F: Meppel - Bully 0 - 5 (0 - 2). Bully speelde na een twijfelend en nerveus begin een goede wedstrijd. Joris Jan Smellink nam drie van de vijf treffers voor zijn rekening. Jan Willem van Beurden en Bob Bruijsten scoorden de andere treffers. Door deze zege en het verlies van Almelo staat Bully nu alleen op kop met zes overwinningen. Meppel kreeg in de hele wedstrijd maar twee kansen.

16 – 10 Heren, derde klasse F: Twente - Almelo 4 - 3 (2 - 2). Nieuwkomer Twente leverde tegen Almelo uitstekend werk. De ploeg van coach Hans Extercate maakte een einde aan de ongeslagen status van de bezoekers. Het was een spannende wedstrijd waarin de thuisclub in de tweede helft een 3 - 2 achterstand wegwerkte.

16 – 10 Heren, derde klasse F: Twente - Almelo 4 - 3 (2 - 2). Almelo leed de eerste nederlaag en raakte daardoor de koppositie kwijt. De bezoekers troffen een Twente dat met het spel de grens van het toelaatbare bereikte. Vlak na rust had Almelo de winst nog voor het grijpen. Twente won, mede doordat Almelo in de slotfase met tien spelers verder moest. De treffers van Almelo kwamen op naam van Yvo Stegers (1 - 1), Luuk Meijer en Sten Voortman.

16 – 10 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Haackey 3 - 3 (2 - 3). Na een aantrekkelijke eerste helft waarin Haackey op voorsprong was er in de tweede helft sprake van de nodige ophef. Haackey stond regelmatig in ondertal en de beide clubscheidstrechters legde zelfs de wedstrijd een ruim kwartier stil. Het scoreverloop: Gunther Raidle 1 - 0, Johan van Dijk 1 - 1, Gunther Raidle 2 - 1, Floris Jan Overink 2 - 2, Martin Verhoeven 2 - 3, Gunther 3 - 3.