Informatie over O.H.C. Bully
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 (jeugd) lid worden en dan ... (1)
 ALV 2024 (1)
 AVG - privacy (1)
 Bardienst vanaf seizoen 23-24 (2)
 Contributies (2)
 De ideale hockeycarière bij Bully (1)
 Einde lidmaatschap (1)
 Handboek website (2)
 Huishoudelijk reglement - Statuten (2)
 Huisregels accomodatie (1)
 Scheidsrechters (1)
 Tips voor coaches (jongste) jeugd (1)
 Toernooien (1)
 Wedstrijdsecretariaat (1)

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

De ideale hockeycarière bij Bully
De ideale hockeycarière bij Bully, vanaf zes jaar is er voor elk wat wils. 

OHC Bully verwelkomt haar nieuwe leden graag vanaf het moment dat zij vijf jaar oud zijn. De reden hiervoor is dat Bully de leden dan het best (spelenderwijs en passend bij de ontwikkeling van het kind) kan voorbereiden op het spelen van KNHB-competitiewedstrijden tegen teams van andere verenigingen. 

·        Vanaf zes jaar: instroom bij de Benjamins. Dit is een groep leden die iedere vrijdagmiddag traint. De praktijk wijst uit dat spelers het maximaal één jaar een uitdaging vinden om bij de Benjamins te trainen. Daarna willen zij naar een team om "echte” wedstrijden te spelen.

·        Vanaf zeven jaar: instroom in de F-jes. Dit is een groep leden die door de week een keer traint en op zaterdagochtend wedstrijden speelt. De jongste F-jes spelen een interne competitie op de velden van Bully. De oudere F-jes spelen wedstrijden tegen teams van de omliggende verenigingen. De wedstrijden van de F-jes worden met teams van drie spelers op een achtste veld gespeeld.

·        Vanaf acht jaar: instroom in de E-zestallen. Dit is een groep leden die wedstrijden speelt tegen teams van de omliggende verenigingen. De wedstrijden van de E-tjes worden met teams van zes spelers op een kwart veld gespeeld.

·        Vanaf negen jaar: instroom in de E-achttallen. Dit is een groep leden die wedstrijden speelt tegen teams van omliggende verenigingen. De wedstrijden van de E-achttallen worden gespeeld op een half veld.

Vanaf de Benjamins tot en met de E-achttallen is er sprake van de categorie "jongste jeugd”. Voor deze categorie geldt dat zaken als vriendjes, vriendinnetjes en spelplezier van groot belang zijn. Bij de jongste jeugd wordt daarom ook niet echt geselecteerd op spelniveau van de spelers. 

·        Vanaf tien jaar: instroom in de D-elftallen.

·        Vanaf twaalf jaar: instroom in de C-elftallen.

·        Vanaf veertien jaar: instroom in de B-elftallen.

·        Vanaf zestien jaar: instroom in de A-elftallen.

 

Vanaf de D-elftallen tot en met de A is er sprake van de categorie "jeugd”. Voor deze categorie geldt dat zij de wedstrijden spelen tegen teams van de omliggende verenigingen. Bij deze categorie geldt tevens dat er wordt geselecteerd op spelniveau. Hierbij is het mogelijk dat (top)talenten in een hogere categorie worden ingedeeld. De praktijk wijst uit dat hoe prestatiever het team, hoe verder er dient te worden gereisd voor het spelen van uitwedstrijden. De competitiewedstrijden van de (jongste) jeugd worden veelal gespeeld op zaterdag.

 

Goed om te weten is dat Bully steeds in de maand juni druk is met het maken van de teamindelingen voor het komende seizoen. We streven er naar om iedereen voor de (zomer)vakantie te laten weten in welk team zij dan spelen. De consequentie hiervan is echter wel dat we spelers die in de loop van het seizoen worden aangemeld als lid, niet kunnen garanderen dat ze direct na aanmelding kunnen deelnemen aan competitiewedstrijden.

Vanaf achttien jaar: instroom in de senioren.

Tot vijfentwintig jaar: instroom in de Jong senioren (optie).

·        Vanaf dertig jaar: instroom in de veteranen 30-categorie.

·        Vanaf vijfenveertig jaar: instroom in de Veteranen 45-categorie.

 

Net als bij de jeugd, geldt bij de senioren en veteranen ook dat prestatieve teams over het algemeen wat verder moeten reizen voor het spelen van uitwedstrijden. De wedstrijden van de senioren en veteranen worden gespeeld op zondag.