Informatie over O.H.C. Bully
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 (jeugd) lid worden en dan ... (1)
 ALV 2024 (1)
 AVG - privacy (1)
 Bardienst vanaf seizoen 23-24 (2)
 Contributies (2)
 De ideale hockeycarière bij Bully (1)
 Einde lidmaatschap (1)
 Handboek website (2)
 Huishoudelijk reglement - Statuten (2)
 Huisregels accomodatie (1)
 Scheidsrechters (1)
 Tips voor coaches (jongste) jeugd (1)
 Toernooien (1)
 Wedstrijdsecretariaat (1)

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

(jeugd) lid worden en dan ...
Informatie over de aanmeldingsprocedure voor nieuwe (jeugd)spelers van OHC Bully. 

U heeft uzelf of een ander aangemeld als lid

 

Wat nu?

Allereerst hartelijk welkom bij onze hockeyclub Bully. U heeft uzelf of een ander familielid aangemeld als nieuw lid. De procedure is dan als volgt:

 

Uw aanmelding via de Bully-site wordt opgenomen in onze ledenadministratie en die stuurt de aanmelding, afhankelijk van leeftijd, naar de desbetreffende groepsleider en categorieleider. De categorieleider zal het nieuwe lid indelen in een team (met uitzondering van nieuwe leden onder de 7 jaar, zie hieronder). De groepsleider stuurt de categorieleiders aan die vaak in een tweetal opereren en die het eerste aanspreekpunt zijn voor de coaches. Deze categorieleiders zorgen primair voor de indelingen van de teams en de aansturing (en ondersteuning) van de coaches. Uiteindelijk is uw directe aanspreekpunt, na opname in een team, de coach.

 

Teamindeling

Er wordt ingedeeld op basis van leeftijd op grond van door de hockeybond vastgestelde regels. Dan wordt gekeken naar eventuele hockeyervaring en welk team nog behoefte heeft aan nieuwe spelers. Dit geldt echter alleen voor aanmeldingen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Aanmeldingen van leden onder de 7 jaar vallen onder de categorie "Benjamins”. De "Benjamins” volgen alleen trainingen en spelen nog niet in teams. Indien uw aanmelding onder de Benjamins valt, zult u hierover speciale informatie ontvangen, via de desbetreffende categorieleider.

 

Goed om te weten is dat Bully steeds in de maand juni druk is met het maken van de teamindelingen voor het komende seizoen. We streven er naar om iedereen voor de (zomer)vakantie te laten weten in welk team zij dan spelen. De consequentie hiervan is echter wel dat we spelers die in de loop van het seizoen worden aangemeld als lid, niet kunnen garanderen dat ze direct na aanmelding kunnen deelnemen aan competitiewedstrijden.

 

(Proef)lidmaatschap en trainingen

Indien men als proeflid is aangemeld, dan mag het nieuwe lid vervolgens vier keer vrijblijvend meetrainen zonder directe contributieverplichtingen. Zonder tegenbericht wordt het proeflidmaatschap automatisch omgezet in een gewoon lidmaatschap. Indien het proeflidmaatschap niet gecontinueerd wordt, dient u zich binnen vier weken (te rekenen vanaf aanmelding) schriftelijk (per mail) af te melden bij de ledenadministratie met een kopie naar categorieleider en de eventuele coach.

 

U zult binnen korte tijd na aanmelding (meestal binnen een week) bericht krijgen van de categorieleider met daarbij de vermelding in welk team het nieuwe lid zal spelen, de bijbehorende coach en de trainingstijden. Afhankelijk van het tijdstip van aanmelding in het seizoen en de bezetting van de teams kan het wel eens voorkomen dat er eerst enige tijd alleen getraind kan worden.

Voor afmeldingen (dus niet de afmeldingen als lid) kunt u vanaf dat moment voor de wedstrijden bij de coach terecht en voor trainingen bij de trainers. In principe gaan de trainingen altijd door, behalve als er sneeuw ligt of bij onweer. Eventuele afgelastingen zullen via de site gecommuniceerd worden. Dus bij twijfel altijd eerst de Bully site raadplegen!

 

Clubtenue

Voor het clubtenue verwijzen wij naar de webshop op de Bully-site. Hier kan de speciale Bully clubkleding en de eventuele aanvullende spullen gekocht worden. Het clubtenue bestaat uit: rokje/sportbroek, Bully Clubshirt, kousen en daarnaast een stick, een bitje en scheenbeschermers (deze laatste items zijn verplicht!) en hockeyschoenen. Dit bitje kan bij ’t Hoen Sport gekocht worden, maar kan ook door een tandarts aangemeten worden. Bully organiseert samen met een tandarts bij aanvang van het seizoen speciale dagen waarbij een bitje aangemeten kan worden. Dit komt dan op de Bully-site te staan. Een speciale keepersuitrusting wordt door de club ter beschikking gesteld.

Let op: het is de bedoeling om het Bully Clubshirt in de loop van 2023 te wijzigen.

 

Website

Wij verzoeken u regelmatig onze Bully-site te raadplegen, zie www.ohcbully.nl. Alle communicatie van de club verloopt via deze site en op deze site kunt u heel veel andere informatie terugvinden, zoals organisatie van de club, teamindelingen, standen en overige clubinformatie.

 

Wedstrijden

De aanvangstijden van wedstrijden kunt u terugvinden op de site. Daar staat ook de tijd hoe laat men aanwezig moet zijn. Bij uitwedstrijden zal de coach een beroep doen op ouders (dus ook op u) voor het rijden. (Meestal zullen de wedstrijden in deze regio plaatsvinden.) Afhankelijk van de grootte van het team zult u een aantal keren per seizoen hiervoor ingezet worden. De afstemming zal verder in samenwerking met de coach plaatsvinden. Daarnaast zal de coach ook ouders indelen die bij thuiswedstrijden van de jongste jeugd een bakje met stukjes fruit moeten verzorgen, voor zowel het eigen team als dat voor de tegenstander.

 

Vanuit de club wordt verzocht om uw dochter / zoon te informeren dat het gebruikelijk is om na iedere wedstrijd te douchen. Zowel uit als thuis. Alle clubs hebben uitstekende faciliteiten hiervoor.

Wij stellen het als club zeer op prijs om betrokken ouders langs de kant te zien bij de wedstrijden van hun zoon/dochter. Ook de kinderen zelf en de coaches zullen dat zeer waarderen. Wellicht ten overvloede willen u er in dit verband graag op wijzen dat aanwijzingen voor uw zoon / dochter of tegen de scheidsrechters alleen voorbehouden is aan de coaches.

 

Opzeggen

Bij opzeggingen dient men rekening te houden met de uiterste opzegdatum van 1 mei voor het volgende seizoen. U kunt alleen schriftelijk opzeggen door een mail te sturen naar de ledenadministratie (via [email protected]).

 

Ook uw hulp is welkom

Tot slot willen wij u erop attenderen dat onze club geheel door vrijwilligers wordt gerund en dat wij het dan ook vanzelfsprekend vinden dat vele ouders zich met samen met ons inzetten om de club zodanig te faciliteren dat wij en onze kinderen er allemaal een gezellige en sportieve tijd kunnen doorbrengen. Mocht u interesse hebben om u ergens voor in te zetten (en wij kunnen altijd hulp gebruiken!), bijvoorbeeld als coach of in en commissie, of wilt u meer informatie hierover, laat het ons dan even weten. Ervaring met hockey is hierbij niet vereist. U kunt altijd een van de categorieleiders of een ander commissielid hierop aanspreken. Wij rekenen ook op u.